SPC Installation Metoda

SPC Installation Metoda

TopJoy SPC Flooring Installation Guide

Prezantimi

Ky udhëzues do të ju nëpërmjet hapat e nevojshme për të instaluar TopJoy tuaj KOS-it dysheme. Sigurohuni që të lexoni me kujdes nëpër këtë udhëzues në mënyrë që ju mund të dini mënyrën më të mirë për t'u përgatitur për instalimin. Dështimi për të ndiqni udhëzimet e dhëna në këto udhëzon në rrugë, si dhe tion pahijshme installa-, do të pavlefshme garanci e dhënë nga TopJoy parket. Nëse keni ndonjë pyetje në lidhje me këtë udhëzues, ose keni ndonjë pyetje nuk mbulohen në këto dokumente; ju lutem kontaktoni Dyshemetë TopJoy në: sales@topjoyflooring.com.

KUJDES: pa pluhur

Rrethore, lëmues, dhe / ose përpunimit të produkteve të KOS-it mund të prodhojnë grimcat e pluhurit që mund të shkaktojnë të frymëmarrjes, syve, si dhe irritations lëkurës. Mjete Machining e pushtetit duhet të jetë e pajisur me një koleksionist pluhur për të reduktuar pluhur ajrore. Veshin një maskë NIOSH duhur pluhur caktuar për të zvogëluar ekspozimin ndaj grimcave në ajër të pluhurit. Shmangni kontaktin me sytë dhe lëkurën, duke përdorur syzet e duhura të sigurisë dhe veshje mbrojtëse. Në rast të acarim, sytë e skuqur ose lëkurë me ujë për të paktën 15 minuta.

Praktikat e punës për heqjen e ekzistuese mbulesa elastik dysheme!

Mos rërë, spastrim të thatë, hall thatë, stërvitje, pa, bead-shpërthim ose mekanikisht chip ose bëhet pluhur ekzistues dysheme elastike, mbështetjen, rreshtim ndjerë ose ASPHALTIC "shkurtimet" ngjitës. Këto ucts prod- mund të përmbajnë fibrave asbest ose silicë kristaltë. Shmangur krijimin e pluhur. Thithja e pluhurit të tillë është një kancer dhe rrezik traktit respirator. Pirja e duhanit nga individë të ekspozuar të fibrave asbest në masë të madhe rrit rrezikun e lëndimit të rëndë trupor. Përveç nëse pozitivisht sigurt se produkti është një organizatë jo-asbest përmban materiale, ju duhet të marr me mend ai përmban asbest. Rregulloret mund të kërkojë që materiali të testohen për të përcaktuar asbest tendë kon-.

Kjo është deri në homeowner dhe / ose installer për të siguruar llojin e saktë, model, mbledhjen, dhe ngjyra janë dorëzuar në jobsite para instalimit. Homeowner / installer mund ta bëjnë këtë duke i krahasuar atë me "mostra" që dyshemeja ishte zgjedhur nga, duke siguruar kati marrë është kati i dëshiruar dhe është e pranueshme për instalim. Kjo është pronarët e shtëpive / instaluesit përgjegjësi për të inspektuar të produktit për çdo defekte të dukshme ose dëmet e para të instalimit. Në qoftë se kat nuk përmbush Homeowners / instaluesit pritjet dhe / ose nuk është e pranueshme për instalim; ju lutem kontaktoni TopJoy para fillimit të instalimit! Garancia TopJoy Flooring nuk mbulon ndonjë pretendim në lidhje me llojin e pasaktë, model, mbledhjen, ngjyra, defekte të dukshme apo të dëmeve pasi dyshemeja ishte instaluar. Asnjë zëvendësim ose rimbursimet do të ofrohet ose lëshohet një herë kat është instaluar!

1. defekt & parregullt Toleranca
parket TopJoy KPS është prodhuar në përputhje me standardet e industrisë pranuara, të cilat lejojnë prodhim, nota dhe mangësive natyrore për të nuk kalon 5%. Nëse më shumë se 5% e materialit është e papërdorshme, mos instaloni dysheme. Menjëherë të kontaktoni shitësin nga e cila ishte blerë dysheme. Asnjë pretendim do të pranohen për materiale me defekte të dukshme pasi dyshemeja ishte instaluar. Instalimi i çdo materiali shërben si pranimin e materialit.

2. Llogaritja & Renditja
Kur llogaritjen katrore pamjet dhe urdhërimin SPC parket ju lutem conceder duke shtuar të paktën 10% -15% për prerje dhe mbeturinave. Dyshemeja SPC si çdo parket druri tjetër duhet të jetë prerë të përshtaten rreth pengesave të tilla si, por pa u kufizuar në: Historik-raste, konturet mur, tuba, dhe sende të tjera shtëpiake.

3. Shipping, Trajtimi & Storage
Sigurohuni që për të ruajtur dysheme SPC në një ndërtesë të mbyllur që është i ventiluar mirë. Kur ruajtjen parket KOS-it:

● Kutitë kat të sigurt për të lënë hapësirë të mjaftueshme rreth kuti bërë pirg për të lejuar qarkullimin e ajrit. Mos dyqan SPC dysheme kartona ngrohje pranë, ftohje kanalet apo rrezet e diellit direkte.
● Mos ia braktis parket të jobsite ose instaloni pika dysheme derisa temperatura dhe lagështia kushtet e duhura janë arritur. Temperatura dhe lagështia kushtet e duhura janë përkufizuar si ato kushte që të jetë me përvojë në ndërtesë pas banimit.

4. acclimation
Edhe pse produktet TopJoy SPC parket nuk përmbajnë asnjë grimcat e drurit ata janë ende të nevojshme për të përshtaten me klimën në mënyrë që pika e sapo prodhuar parket mund të përshtaten me mjedisin e ri dhe ngadalë arrijnë të njëjtat cilësime si kushtet e jetesës, të cilat drejtpërdrejt përkon me një të afërm varg lagështia e 30% -50%, dhe brenda nje temperature qe varion nga 13C ° deri në 38C °. Këto kushte janë zakonisht kushtet normale të jetesës e çdo familje normale.
Prandaj, ajo është e rekomanduar për të acclimate TopJoy SPC parket për të paktën 1-2 ditë.

5. Job Kushtet Site
është përgjegjësi e vetme e homeowner / installer për të përcaktuar nëse kushtet vendin e punës, mjedisi, dhe sipërfaqja e instalimit (Sub-Floor) janë të pranueshme për TopJoy SPC instalimin parket si dhe të përmbushur apo tejkalojnë EN ose ASTM standardet e industrisë dhe rregulloret. Ju lutem sigurohuni që për të vlerësuar vendin e punës për problemet e mundshme para se parket druri është ered deliv- dhe instalimi fillon.

Ju lutemi vini re: TopJoy Dyshemetë garanci nuk mbulon ndonjë dështimet që rezultojnë nga, ose në lidhje me, ambientit të punës-vend / gjendje ose nën parket mangësi.

/ Installer homeowner duhet të sigurt e para në vijim të instalimit në dysheme:

● Homeowner / Installer duhet të sigurojë që ndërtesa është strukturalisht i plotë dhe të shëndoshë.
● Homeowner / Installer duhet të sigurojë të përshtatshme / temperaturë të qëndrueshme dhe lagështia condi- tions janë arritur. Temperatura dhe lagështia kushtet e përshtatshme janë ato që kushtet të përsëris të jetë me përvojë në ndërtimin herë zënë
● siguroj se lagështi dhe lagështia e testit janë kryer para se të anijeve parket në vendin e punës.
● siguruar kullimit e duhur ekziston rreth strukturën.

6. Instalimi Sipërfaqja & Nën-Floors
TopJoy KPS Flooring është konsideruar si një "lundrues" kat dhe është instaluar duke përdorur një sistem click kat. Kjo lejon TopJoy SPC kat të jetë i instaluar sipërfaqet mbi më të vështirë të tilla si:
● pllakave qeramike ● ● ardëz pllakë betoni ●  druri apo dysheme laminat ekzistuese ● KS qeramike

Kërkesat Nën-Kati: homeowner dhe / ose installer duhet të bëni të sigurtë

● Safe & Sound - Se nën-kat është e lidhur siç duhet, mbështetur strukturore, dhe i plotëson ose tejkalon të gjitha lokale kodet aplikohet Ndërtesa & rregulloreve si dhe NWFA (Shoqata Kombëtare Wood Flooring) udhëzimet e.
● Clean & Dry -The homeowner dhe / ose installer duhet të bëni të sigurtë që sipërfaqja instalimit (sub-Floor) është e pastër, e thatë dhe të lirë nga çdo mbeturinat tilla si thonjtë, dylli, vaj apo ndonjë mbetje ngjitës.
● mërzi - Instalimi Surface / Nën-Kati Duhet të jetë e sheshtë me një tolerancë prej 3/16 "për 10 'rreze (4.76mm, në një 3.05m.) Dhe shpatin sipërfaqe nuk duhet të kalojë 1" në 6' (2,54 cm në . 1.83 m) Nëse sipërfaqja e instalimit (Sub-Floor) nuk i plotëson kërkesat e parashikuara më poshtë hapat e nevojshme duhet të merren për të korrigjuar problemin.
● Soft instalimi sipërfaqeve / nën-kateve - Soft nën-Floors tilla si qilim apo mbushje duhet të hiqen para instalimit
● Nail ose ngjitës - nuk e thonjve apo parket zam në subfloor në çdo moment, nëse një zam-poshtë dhe ose gozhdë-down aplikimit është e dëshiruar.

7. Parakushtet

● Pull Bar ● ● Hammer përgjimin Block   ● ● stërvitja Dust NIOSH i caktuar maskë ● ndarësit   Square ● ● Saw Touch-Up Kit / filler Kit ● marangozit   ● thikë utility ● Masa Tape ● Painters Tape   ● Siguria Syzet

Sugjeroi underlayment
Dendësia ● TopJoy High Foam (LVT underlayment) - 1.5mm trashësi.

Sugjeroi Tranzicioni Pieces
● T-derdhur
● End-Cap
● Reducer
● Quarter-Round
● Flush Historik Nose

8. Përgatitja për instalim

Trim Pieces & Door zorrë - Prep instalimin duke hequr ndonjë baseboards trims ekzistuese dhe tranzicionit mbulesave. Goditur të gjitha zorrë derë në kulmin e katit të ri kështu që do të përshtaten nën (Mos harroni për të lejuar një boshllëk për zgjerim).
Plank Direction - Heq dorë nga pika për të përcaktuar se në cilin drejtim panelet do të vendosen. Si një rregull i përgjithshëm, kati duhet të jetë paralel hedhur në mur të gjatë. Kjo do të krijojë një vështrim të aesthetical- ly kënaqshëm.
Inspect pika - inspektojë çdo dërrasë për papërsosmëritë dhe dëme, si dhe hequr çdo mbetje e prodhimit nga kanali klikuar para instalimit apo prerja.
Zgjerimi Gap - Një hendek zgjerimi i 1/2 "për 5/16" duhet të sigurohet në të gjitha muret dhe fikse sipërfaqeve vertikale për të lejuar për zgjerimin.
Layout - Masa zonën e dhomës për të marrë një ide për një "i balancuar" layout. Gjerësia e rreshtin e parë nga pika në mur duke filluar duhet të jetë afërsisht të njëjtën gjerësi si rreshtin e fundit në mur përfunduar. Kjo mund të rregullohet nga Rip prerjes panelet. Rreshtat filluar apo përfunduar nuk duhet të jetë më pak se 2 "në gjerësi. Ose gjysma e dërrasë (cilado është më e madhe)

9. INFORMACIONET PËRGJITHSHME

● Praktika më e mirë instalimit rekomandon që produkti të jetë i instaluar në mes të 55 ° F (13 ° C) dhe në 100 ° F (38 ° C).
● parket SPC mund të jetë i instaluar deri në 50 "x 50" (15.2 m X 15.2 m), ose të përgjithshme të 2500 sq. Ft. (232,3 sq m) me një "(6.4mm) zgjerim 1/4. Zonat më të mëdha duhet të sigurojë një "(16mm) zgjerimin 5/8 deri në 100 x 100 '' (30.4 m X 30.4 m).
● Të gjitha subfloor / patching underlayment duhet të bëhet me një jo-pakësuar, rezistent ndaj ujit, me cilësi të lartë përbërë çimentos patching.
● Të gjitha Dysheme bazë duhet të jetë e sheshtë për të brenda 3/16 "(4.8 mm) në 10 '(3048 mm) dhe 1/32" (0.8mm) në 12 "(305 mm).

Diagrami i SPC INSTALIMI

UNICLIC® INSTALLATION UDHËZIME

Metoda A (Angle-në instalimin metoda): Pozita paneli të jetë i instaluar në një kënd prej 20 deri në 30 ° në panelin tashmë instaluar. Leviz panelin butësisht lart dhe poshtë, ndërsa ushtruar përpara pres- sigurt. Panelet automatikisht do të klikoni në vend. Ju ose mund të futur gjuhën në brazdë, apo zakon për në gjuhë. Gjuha në kanal është metodë lehta.

(Shih diagramet 1A-1B -1C.)

SPC-2

Metoda B (metoda Flat Instalimi): Me Uniclic® ju gjithashtu mund të prekni paneleve në njëri-tjetrin pa heqjen. Për këtë metodë ju duhet të përdorni të veçantë Uniclic® përgjimi bllok. Këto pika nuk duhet të bashkohet me një trokitje e lehtë të vetme dhe blloku përgjimi duhet të jetë i ulur banesë në katin. Për të shmangur dëmtimin e paneleve ju duhet të trokitje e lehtë e tyre së bashku gradualisht. (Shih diagramet 2A-2B.) Përdoreni këtë metodë vetëm në rastet kur ju nuk janë në gjendje për të përdorur kënd-In metodë (shih më poshtë) .Të pjesa tjetër e katit tuaj duhet të jetë i instaluar duke përdorur Angle-In metodë.

SPC-3

UNICLIC® INSTALLATION UDHËZIME

SPC Floor Instalimi Metoda 1

Fig 1. Së pari dërrasë, rreshtin e parë. Vendi një spacer e 3/8 "trashësi të majtë dhe pozicionin dërrasë kundër murit. Më vonë, pas 3 rreshta, ju lehtë mund të pozicionojë parket kundër murit të përparmë me distanca ≈ 3/8 "

Metoda SPC Floor Instalimi 2

Fig 1. Së pari dërrasë, rreshtin e parë. Vendi një spacer e 3/8 "trashësi të majtë dhe pozicionin dërrasë kundër murit. Më vonë, pas 3 rreshta, ju lehtë mund të pozicionojë parket kundër murit të përparmë me distanca ≈ 3/8 "

SPC Floor Installation Metoda 3

Fig 3. Dele panelin poshtë në një lëvizje të vetme të veprimit, duke u siguruar panelet janë të shtrënguar kundër njëri-tjetrit. Më pas pak trokitje e lehtë në dorë në fund të shkurtër të instaluar vetëm derisa ajo klikimeve.

Metoda SPC Floor Instalimi 4

Fig 4. Në fund të rreshtit të parë, të vënë një spacer 3/8 "në mur dhe të matur gjatësinë e dërrasë e fundit të përshtaten.

SPC-4

Fig 5. Për të shkurtuar dërrasë, përdorni një thikë të thjeshtë të shërbimeve dhe sundimtar, dhe me sipër përballet deri, prerë shumë në të njëjtin aks. Thikë nuk do të shkojnë nëpër sipërfaqe, por të bëjë një prerje të thellë. Dërrasë do të ndahet natyrshëm. Pastaj, të instaluar atë si dërrasë e mëparshëm.

SPC-5

Fig 6. Fillimi radhën e dytë me pjesën e mbetur të prerë të dërrasë fundit. Kjo pikë e vogël duhet të jetë një gjatësi min e 10 ". Përndryshe, një pjesë e re iniciativë duhet të përdoret. Të futur në dërrasë në një kënd në të rreshtit të mëparshëm dhe trokitje e lehtë (në anën e gjatë) atë në duke përdorur një bllok përgjimi deri në banesë.

Fig 7. minimale distanca midis skajeve të shkurtër nga pika në rreshta paralele nuk duhet të jetë më pak se 6 ".

SPC-6

Fig 8. Së dyti dërrasë, rreshtin e dytë. Vendosni panelin në një kënd në brazdë të rreshtit të mëparshëm duke u siguruar që në fund është i ngushtë në panelin e mëparshëm. Pastaj dele panel poshtë në një lëvizje të vetme veprimi në leftof panelin e mëparshëm. Tap me bllokun përgjimit për të bërë panele të shtrënguar kundër njëri other.As bordi sheshohet vetë në dysheme, butësisht tap në krye të fund të shkurtër me një çekiç druri gome, derisa ai është i bllokuar.

SPC-7

Fig 9. Pas 2-3 rreshta, rregulloni distancën në mur para duke vendosur ndarësit 3/8 "në muret anësore dhe mur fund. Pasi rregullimi është bërë kundër murit kryesor, të vazhdojë për të instaluar deri në rreshtin e fundit

SPC Floor Installation Metoda e 10

rresht Fig 10. fundit (dhe ndoshta edhe rreshti i parë). Gjerësia minimale e dërrasë e fundit duhet të jetë jo më pak se 2 "të gjerë. Mos harroni në distancë të murit është 3/8 ". Tip! Vendos një spacer para matjes.

10. mbulesave & Trims
Pasi të gjitha pika janë instaluar, dhe çdo ngjitës është shëruar, ndarësit hequr dhe instaluar trims dhe mbulesave të përshtatshme në vendet e aplikueshme. Kur instalimi baseboards ose mur-bazë të sigurt se pjesa tranzicioni nuk ka shtyp kundër dysheme, pra duke e lejuar atë për të lëvizur lirisht.

 

Riparimet
Gjithmonë inspektuar panele para instalimit; Megjithatë, në qoftë se dëmtimi ndodh gjatë instalimit, procedurat e mëposhtme riparim mund të përdoren: Nëse një panel është dëmtuar pak ose chipped, të mbushur boshllëkun me një ngjyrë të krahasohen filler.
Nëse një panel është dëmtuar rëndë dhe duhet të zëvendësohet dysheme do të duhet të çmontuar përsëri në pika të dëmtuara. Të përcaktuar distancën më të shkurtër nga një sidewall dhe për të hequr derdhur. Heqin pika një inç pak dhe trokitje e lehtë përgjatë përbashkët. Hiq tërë mbrapa rresht për zonën e dëmtuar. Replace dërrasë dëmtuar dhe reassemble dysheme.

Email: info@topjoyflooring.com

Telefoni Mobile: (+86) 18321907513

Tel: (+86) 21-39982788 / (+86) 21-39982799

Shto: Unit 603 ndërtesë 7, Lane 2449, Jinhai RD,

Pudong Zona e reja, Shanghai, 201209, PRChina.